Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem studenter fuskade med sin gruppuppgift

Disciplinnämnden vid Mälardalens högskola stänger av åtta studenter. Fem av dem ingick i en grupp, de tre andra fuskade med samma individuella uppgift.

Annons

Mälardalens högskola, Västeråsdelen.

Gruppen bestod av fyra kvinnor mellan 19 och 27 år samt en man i 30-årsåldern. Tillsammans skulle de lösa en uppgift.

Disciplinnämnden dömer kvinnorna till tre veckors avstängning från studierna. Detta eftersom gruppen hade plagierat ett längre stycke identisk text från ett studentarbete från en annan högskola.

Mannen stängs av i fyra veckor eftersom han dessutom var ansvarig för en annan del som plagierats från Wikipedia. Det rör sig om ett stycke som är identiskt med internetsidan.

Tre andra kvinnor fälls för fusk med en samma individuella inlämningsuppgift. De stängs av i fyra veckor vardera.

En 22-årig kvinna plagierade en annan students arbete. En kvinna i 50-årsåldern använde texter från både en tidigare student och ett examensarbete från en annan högskola.

En 33-årig kvinna använde såväl meningar som stycken som i stort är identiska med texter från två av hennes tidigare inlämnade arbeten.

Hittills i år har 44 studenter på Mälardalens högskola dömts för fusk av olika slag. Det är fler än under hela förra året.

Då stängdes 38 studenter av från sina studier. Året före var det totalt 33 fällande domar och 2014 fälldes 51 studenter.

Läs även:

MDH näst sist i vårdstudenters ranking

För Plus-kunder: TV: Högskolestudenter tävlar med egen solcellsbil

De skrev de bästa uppsatserna

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Mer läsning

Annons