Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gideonsbergsmordet: Sköts ihjäl med tre skott – nu åtalas fyra personer

Artikel 6 av 8
Mordet på Gideonsberg
Visa alla artiklar

På onsdagen lämnade kammaråklagare Fredrik Sandberg in åtalet mot de fyra personer som på olika sätt misstänks för inblandning i mordet på en man i 30-årsåldern i slutet av april förra året. En av de som åtalas, har erkänt att han avlossade de dödande skotten.

Annons
27 april sköts en man i 30-års åldern ihjäl på Emausgatan på Gideonsberg. På onsdagen åtalades fyra personer, bland annat den 23-åring som erkänt att han avlossat skotten.

Totalt omfattar åtalet fyra personer. En 23-årig man åtalas misstänkt för mord. Han har i förhör erkänt att han avlossade de dödande skotten, men menar att han handlat i självförsvar.

23-åringens pappa och syster samt en kompis till 23-åringen åtalas alla tre misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

– Systern har minst inblandning i detta, men hon har erkänt sin del. Pappan har berättat saker, men har nekat till brott. Även kompisen nekar till brott, har kammaråklagare Fredrik Sandberg tidigare sagt till VLT.

Enligt stämningsansökan ska 23-åringen har skjutit offret med tre skott. Enligt åklagaren ska 23-åringens kompis efter brottet har skjutsat 23-åringen från Emausgatan. Kompisen åtalas därför för grovt skyddande av brottsling.

23-åringens pappa och syster misstänks för att ha undanröjt bevis. Även de åtalas därför för grovt skyddande av brottsling.

Det var 27 april i fjol som mannen i 30-årsåldern sköts till döds på Emausgatan. 23-åringen som misstänks för mordet har suttit frihetsberövad sedan mitten av juni.

Förhandlingen i tingsrätten inleds 31 januari.

Läs mer:

Mordmisstänkt har erkänt att han sköt 30-åringen på Gideonsberg

Mordet på Gideonsberg: Mordmisstänkt gick självmant till polisen

TV: Man avled efter skottdrama – polisen inleder mordutredning

Alla artiklar i
Mordet på Gideonsberg
Annons