Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är de som gick vidare i helgens Musik Direkt

I helgen avgjordes den första deltävlingen i Musik Direkt under dagarna två på Carlforsska i Västerås. Tio band går vidare för att slåss om en plats i riksfinalen.

Annons

16 band från hela länet tävlade, åtta på lördagen och åtta på söndagen, i helgen som gick. Alla stod på Carlforsskas scen i Västerås och blev bedömda av juryn som bestod av Fredrik Engström, Fanny Wistrand och Mons Lorenzen.

Här är några av vinnarna i Musik Direkt. Saknas gör Best Friend, Tusse och Unknown. De spelade under lördagen och kunde inte närvara under söndagen då alla vinnare presenterades.

– Det var fantastiskt bra akter, jättekul att se att det finns så mycket talang här i länet, säger Fredrik Engström direkt efter avslutad Musik Direkt-helg.

– Det var en stor blandning med flera olika genrer så vi hade det rätt svårt i juryn. Det är alltid svårt att ställa olika genrer mot varandra men vi valde ut de som vi tror kommer att utmärka sig, fortsätter han.

Av de 16 tävlande så var det Best Friend, Unknown, Elin Hassel, Eboniks, Megge, Viktor Sangemark, Alexandra & Fabian, Jonna Dahlbom, Concrete Combination och Tusse som gick vidare.

De tio kommer att mötas i den stora regionfinalen som hålls i Västerås Konserthus den 23 april. Då sloss de om en plats i riksfinalen.

Bland de tio vinnare från helgens tävling kommer det även delas ut fem andra priser, bland annat en spelning och en pressfotografering. Men där har juryn inte klurat färdigt ännu så vilka som blir de fem vinnarna är inte avgjort.

Eboniks tävlar även i år. Förra året gick de vidare till riksfinalen och där vann de två priser, en spelning på Göteborgskalaset och en spelning på Solid Sound Uddevalla.

Mer läsning

Annons