Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: VLT livesänder VSK Fotbolls försäsongsmatcher: "Känns fantastiskt bra"

Nu är det klart – som pluskund på vlt.se kan du se sex av VSK Fotbolls träningsmatcher under våren.
– Det råder ju ingen som helst tvekan om att VSK Fotboll är stekheta, så det känns fantastiskt bra att vi kan erbjuda det här, säger MittMedias fotbollsredaktör Rikard Bäckman.

Annons

LÄS MER: Målvaktsjakten fortsätter för VSK

VSK Fotboll planerar att spela åtta träningsmatcher på försäsongen – MittMedia, där VLT ingår, har nu gjort klart med att sända sex av dem.

– Att redan nu kunna gå ut med det här schemat känns fantastiskt bra. VSK Fotboll är ju ett av lagen som "bär" hela MittMedias fotbollsbevakning. Det är bara att kolla på förra säsongens publiksnitt på Solid Park Arena så begriper man ju vad det finns för intresse kring det här laget, säger Rikard Bäckman, MittMedias fotbollsredaktör.

Hur ska man göra för att kunna se matcherna?

– Man ska skaffa plus hos vlt.se, helt enkelt. Det är främst för våra plusläsare vi gör det här.

Under vårens träningsmatcher kan du se bland andra Jonas Hellgren live på vlt.se.

För bara en krona kan du testa Plus hos oss för en månad, sedan kostar det 99 kronor per månad. Som plusläsare har du tillgång till alla sajter inom MittMedia, som vlt.se och bandypuls.se

VSK inleder med fem bortamatcher: Dalkurd nu på lördag och därefter Assyriska, BK Forward, Akropolis och Hammarby innan man har två hemmamatcher i rad mot Sandvikens IF och Eskilstuna City. Genrepet till division 1-premiären mot Assyriska äger rum på Domnarsvallen i Borlänge mot Brage.

Förutsättningarna för att sända träningsmatcherna skiljer sig lite från arena till arena.

– Jag var och kollade på Stadshagen häromdagen, där VSK ska möta Akropolis. Det är ju en träningsplan utan några egentliga faciliteter, så det är inte helt enkelt att livesända fotboll därifrån. Lite samma läge är det på Trängens IP i Örebro. Men vi hittar någon lösning på det med, så att det ska bli så bra för tittaren som möjligt, säger Rikard Bäckman.

LÄS MER: Fikastunden gav inget för Mjällby – mittbacken stannar i Hudiksvall

Den två försäsongsmatcher som vi inte sänder är de mot Assyriska och Hammarby borta – det är på grund av rättighetsskäl.

Kan du säga något mer om den kommande säsongen?

– Ja, att MittMedia kommer göra en jättesatsning på livesänd fotboll säsongen 2017. Inom kort hoppas jag kunna presentera det upplägget. Men nu går vi ut med de här VSK-matcherna först och främst, säger Rikard Bäckman.

FAKTA – här är VSK-matcherna som vlt.se sänder

4 februari, 14.00: Dalkurd–VSK, Domnarsvallen.

19 februari, 13.00: BK Forward–VSK, Trängens IP.

26 februari, 14.00: Akropolis–VSK, Stadshagens IP.

11 mars, 13.30: VSK–Sandvikens IF, Solid Park Arena.

1 april, 16.30: VSK–Eskilstuna City, Solid Park Arena.

8 april (tid ej fastställd): Brage–VSK, Domnarsvallen.

Mer läsning

Annons