Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Northvolt behöver mer tid – skjuter upp tomtköp i Västerås

Batteritillverkaren Northvolt har bett om en månad till innan köpet av en tomt på Finnslätten i Västerås. Det rapporterar P4 Västmanland.

Annons
Peter Carlsson, vd för Northvolt. Arkivbild/Lennye Osbeck.

Enligt P4 Västmanland var planen att Northvolt skulle köpa tomten i januari. I stället ser affären inte ut att gå igenom förrän i februari. Anledningen är att bolaget behöver lösa finansieringen och tillståndet hos mark- och miljödomstolen.

– Det är ju en enormt stor etablering, det här är ju ett start upp-företag i kolossalformat så jag tror man får ha full respekt för att det är otroligt många pusselbitar som ska på plats, säger Lars Kallsäby, kommunalråd och ordförande i byggnadsnämnden, till P4 Västmanland.

Northvolt vill bygga en fabrik för tillverkning av litiumjonbatterier i Norden. Under våren har företaget fört diskussioner med åtta svenska kommuner och två finska. Bland dessa valdes Västerås och Skellefteå ut som de orter med bäst förutsättningar. Under en presskonferens den 19 oktober kom beskedet att etableringen delas upp i två – med fabriksdelen i Skellefteå och utvecklingsdelen i Västerås.

Se också:  Det här är Northvolt – på en minut

Läs också [+]: Batterifabriken i Västerås granskas av EU:s investeringsbank – Northvolt vill ha lån

Läs också [+]: Beskedet: Västerås och Skellefteå delar på Northvolt-etableringen

Lars Kallsäby har förståelse för att Northvolt behöver mer tid innan köpet av tomten i Västerås. Arkivbild/Kenneth Hudd.

Mer läsning

Annons