Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

(S)-riksdagsledamot från länet ställer inte upp till omval: "Känns bra"

Socialdemokratiske riksdagsledamoten Lars Eriksson, Västerås, meddelar att han inte kandiderar för ny mandatperiod vid riksdagsvalet 2018.

Annons

Lars Eriksson i talarstolen under ett 1 maj-tal i Hallstahammar år 2013. Arkivbild.

Lars Eriksson är i dag ordinarie riksdagsledamot för Västmanlands län, ledamot av riksdagens civilutskott och suppleant i dess EU-nämnd.

Han satt i riksdagen en kort period 2006 som statsrådsersättare och har sedan valet 2012 varit ordinarie ledamot.

Lars Eriksson förklarar sitt beslut att inte ställa upp som riksdagskandidat inför valet 2018:– Jag tog en promenad med valberedningens ordförande runt Gamla Stan i Stockholm och berättade att jag bestämt mig för att inte kandidera. Det känns väldigt bra, säger Lars Eriksson och fortsätter:

– I riksdagen har jag fått arbeta med bostadspolitiken, en av vårt lands kanske viktigaste samhällsutmaningar. Rätten till en bostad är fundamental ur så många perspektiv. Att få jobba med den för mitt partis räkning är en förmån, säger Lars Eriksson.

Under sin politiska karriär har Lars Eriksson varit förste ombudsman för länets socialdemokratiska partidistrikt, ombudsman på (S) partihögkvarter i Stockholm samt landstingsråd. 2016 lämnade Lars Eriksson ordförandeskapet för Västerås socialdemokrater samt ABF Västmanland efter flera år.

– Efter att ha jobbat på heltid inom partiet och politiken i 20 år har jag en stark längtan att anta en ny utmaning, säger Lars Eriksson om sin framtid efter valet 2018.

Mer läsning

Annons