Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samplade konsthantverk på konstmuseet – ny utställning gör upp med konsthantverkstraditionen

Utställningen ”Sampla, samla, sätta samman – samtida konsthantverk ur 8 perspektiv” gör upp med traditionella föreställningar om konsthantverk.

Annons

Dess ambition är att ge inblick till den samtida konsthantverksscen som ifrågasätter traditionella uppfattningar om konsthantverk och vilka material som används. Konstnärerna undersöker strukturer och traditionella mönster vi lever i.

Ur projektet

Konsthantverket är sprungen ur en brukstradition med egna regler om material, form och funktion. Det som skapats har främst haft syfte att användas, som skålar, koppar, fat och vasar. De åtta konstnärer som nu presenteras på Västerås konstmuseum ifrågasätter de reglerna och söker efter nya material och andra sett se på brukande, form och skönhetsideal.

Ur projektet

De konstnärer som medverkar är Mia E Göransson, Silje Figenschou Thoresen, Johanna Friedman, Simon Klenell, Kristina Schultz, A5/Romina Fuentes, Adam Grinovich och Annika Pettersson.

Utställningen görs i samarbete med en extern curator, Hanna Lundborg, projektledare för Rejmyre Art La och visas från 19 november till 12 februari.

Mer läsning

Annons