Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Björklund om Liberalernas polisutspel i Västerås

Liberalerna håller riksmöte i Västerås denna helgen. Vi är på plats och intervjuar Jan Björklund live.

Annons

Hör partiledaren förklara sin inställning till ett samarbete med Sverigedemokraterna och hur han ser på det faktum att ett par kommuner, bland annat Skinnskatteberg, samverkar med just SD.

Liberalerna vill ha 25 000 poliser inom fem till sju år. Enligt Liberarena har Sverige ett av de ländersom har lägst polistäthet. Och därför vill man nu satsa på 5 000 nya poliser.

Liberalerna vill att antaletpoliser ska öka från dagens 20 000 till 25 000. Man vill närvaron ihela Sverige och även stärka närvaron i utsatta stadsdelar och på landsbygden.

I avvaktan på att Sverige får fler poliser ska kommunerna ges statsbidrag till att anställa 2000 kommunala trygghetsvakter.

Fler ska vilja bli poliser genom bland annat genom högre lönerna. Här föreslås ett lönelyft med 4 000 kronor i månaden.

Liberalernas tycker att det krävs en radikal kursändring och vill att man ska riva upp stora delar av polisreformen, och att högre polischefer ska vara poliser i grunden.

TV: Här ser du hela sändningen där den västmanländske riksdagsledamoten Roger Haddad intervjuas och opinionsredaktör Richard Appelbom kommenterar:

Partiledaren Jan Björklund invigningstalar på Liberalernas riksmöte i Aros congress center, ACC, Västerås.

Jan Björklund och Roger Haddad under presskonferensen på Liberalernas riksmöte i ACC, Västerås, där man berättade mer om det liberala förslaget att öka tryggheten i landet genom fler poliser och kommunvakter.

Läs mer: Sakine Madon: Bråka gärna – men tänk efter också

Mer läsning