Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Här visar konditorn "mufflan" – en viral succé

Det började med en idé hos bagerichefen på Ica Maxi Erikslund i Västerås. Och nu kan folk inte sluta prata om det märkliga bakverket – "mufflan".

Annons

Sedan i tisdags, när Ica Maxi Erikslund lade ut bild på det nyuppfunna bakverket på sin Facebooksida har ryktet spridit sig.

Tidningar, radio, sociala medier har nappat. "Mufflan" har blivit viral och ett stort samtalsämne överallt.

Alltså – en semla med en muffins som bas i stället för en ljus slät bulle. En stavelse från muffins, en stavelse från semla: Muff-la.

Muffla – en korsning mellan muffins och semla. Och med ett namn som gör den till en storsäljare och snackis.

Vem kom på den här kul idén?

– Det var vår bagerichef Malin som började fundera på något nytt lagom till starten av semmelsäsongen. Hon kom på idén på söndagen, provbakade på måndagen, den smakade jättebra och därefter hade vi den i disken på tisdagen, säger Daniel Kvist, handlare på Ica Maxi Erikslund.

Har ni fått många reaktioner från kunder? Tycker de om mufflorna?

– Efter vårt facebook-inlägg på tisdag eftermiddag så fick vi över 225 000 personer som såg inlägget och över 1 600 kommentarer, vi hade aldrig kunnat drömma om den uppståndelse det skapade, säger Daniel Kvist och fortsätter:

– Det som är roligt är att det inte bara blivit mycket uppståndelse över namnet utan kunderna tycker också om mufflorna, de tycker den är jättegod.

Första dagarna tog mufflorna snabbt slut så Ica Maxi Erikslunds bageri fick jobba för högtryck för att hinna med efterfrågan.

Ja namnet ja... De som använt ordet muffla tidigare har gjort det som slang för kvinnans könsorgan. Det kanske är en stor del bakom framgången för mufflorna i er tårtkyl – men har någon varit kritisk?

– Självklart är det namnet som skapat det här intresset och som jag nämnde så har över 1 600 kommenterat på Facebook, de allra flesta tar det med glimten i ögat och tycker det är roligt. Jag har inte hunnit läsa alla kommentarer, men så här långt har jag inte sett någon som varit kritisk.

Namnet kanske fick en och annan att studsa. Men mufflorna går inte bara bra på nätet – utan också bland kunderna som kräver nya varianter på temat semla.

Mer läsning