Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänta dig en grön jul – här är väderprognosen

Regn på morgonen, sedan milt och soligt – det är prognosen för julafton.

Annons

På den tidiga julaftonsmorgonen ska det vara 4 grader och regn i Västmanland, enligt Forecas prognos.

Vid 8-tiden bryter solen fram och resten av dagen ska det vara uppehållsväder med stark vind. Enligt Forecas meterolog, Christoffer Hallgren, är prognosen för julhelgen relativt säker.

– Vi är ganska säkra på att det drar förbi ett stort regnområde under natten till julafron, men också säkra på att det spricker upp och blir sol. Det blir en grön jul med en del vattenpölar, säger han.

Även juldagen och annandag jul ser ut att bjuda på solchanser. Foreca spår 5 grader och sol vid lunchtid på söndagen och 6 grader och sol på måndagen.

Det kan komma någon lättare regnskur även på juldagsmorgonen. På vissa håll kan nederbörden komma i form av blötsnö. I norra Västmanland kan temperaturen bli någon grad kallare än i södra.

– På juldagen är det lite osäkert om nederbördsområdet träffar Västmanland eller inte, säger Christoffer Hallgren.

I mellandagarna sjunker temperaturerna något men stannar fortfarande ovanför nollgraderssträcket. Även nyårsafton ser ut att bli mild.

– Det är större osäkerhet framåt annandagen och tisdagen. Det är framför allt vindprognosen som är osäker. Det är risk för mycket hårda vindbyar. Annars är det inga stora förändringar fram till nyår, utöver att det kommer lite kallare luft, säger Christoffer Hallgren.

Läs också: Så varmt och kallt var det på julafton i Västmanland under 2000-talet

Mer läsning

Annons