Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västmanland är med i jakten på Sveriges bästa landskapsmat

Nu börjar jakten på Sveriges bästa landskapsmat 2017.

Annons

Husmansbord bjuder in livsmedelsproducenter och lantbrukare runt om i landet för att delta i Jakten på Sveriges bästa landskapsmat 2017.

– Vår breda panel bedömer mat i olika former och förpackningar, råvaror, sötsaker, ekologiskt, färdigrätter… ja, i princip alla råvaror och svensktillverkade livsmedelsprodukter som finns tillgängliga till konsument. Vi provar väldigt gärna produkter från mathantverkare men också från större livsmedelsföretag, säger Pelle Agorelius i ett pressmeddelande. Han driver Husmansbord och Saxhyttegubben i Grythyttan tillsammans med sin hustru Ewa Agorelius.

Pelle och Ewa Agorelius meddelar att alla livsmedelsproducenter och lantbrukare kan anmäla sig fram till på söndag, den 15 september, och att bedömningen kommer att ske i slutet av vecka 38.

Läs också: Tjälknöl är Västmanlands nya landskapsrätt

2015 tävlade totalt 120 bidrag från olika delar av Sverige, sju av dessa från Västmanland, tre från Västerås, två från Arboga, en från Grythyttan och en från Lindesberg. Västmanland levererade då en härlig blandning av älgbiff, salami, rökig och rödlöksmarmelad samt en variation av hjortron – och prisades för tre av dessa:

- Gravad älgbiff ”Förstklassigt från den svenska skogens konung”

- Salamisnacks ”Klassisk råvara på nytt vis”

- Rödlöksmarmelad ”Gör skäl för sitt namn och lyfter den röda löken”

Gravad älgbiff kammade hem pris 2015 med betyget:

Annons