Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Västmanlandsbänken: Vad gör de i riksdagen egentligen? – Ledarredaktionen granskar dina ledamöter

 
Västmanlandsbänken
Visa alla artiklar

Ledarredaktionens uppdrag är att granska de lokala makthavarna och kämpa för att Västmanland ska styras i enlighet med liberala principer om alla människors lika värde och en fri ekonomi. Se till att våra skattepengar används för alla invånares bästa.

Hela våren har Matilda Molander åkt länet runt för att gå på region- och kommunfullmäktigen och ställa politikerna mot väggen. Inför valet till EU-parlamentet granskades parlamentarikerna i Bryssel.

Men det finns en grupp makthavare i länet som har sluppit granskning – fram till nu. Riksdagsledamöterna.

Under sommaren, medan Västmanlands nio riksdagsledamöter haft långledigt, har vi på ledarredaktionen passat på att fördjupa oss i deras förehavanden – dels i själva riksdagsarbetet men också i vad de gör här hemma i länet för att skapa politisk förändring.

Vi har grävt bland motioner, lusläst förslag, ringt gamla kollegor och tittat på bortglömda inspelningar.

Resultatet är en serie som vi kallar för Västmanlandsbänken.

Genom Västmanlandsbänken granskar vi dina riksdagsledamöter åt dig. Vad har de egentligen fått gjort nere på Helgeandsholmen i Stockholm under det senaste året? Har de levt upp till sina vallöften? Kämpar de för ditt och Västmanlands bästa?

Vid behov har ledarredaktionen även delat ut bakläxa.

Som väljare utkräver du ansvar vart fjärde år, men för att kunna göra det måste du ju först veta vad ledamöterna har gjort. Med den här serien hoppas vi att du vid nästa val ska ha lite mer på fötterna när du väljer vilket parti och vilka företrädare du vill representeras av.

Första delen av Västmanlandsbänken publiceras på måndag. Det är dags att skaffa sig bättre koll på dina riksdagsledamöter. Det tjänar både du, Västmanland och demokratin på.

Anmäl text- och faktafel