Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vegetariska vargar?

Vargar. En krönika av Lotta Gröning i Expressen den 2 juli ger upphov till funderingar kring hennes trovärdighet.

Hon beskriver ett samhälle vid ett vargrevir där vargen setts som ett hot mot befolkningen, som ordnat demonstrationer för att få bort den. I en annan ort vid ett vargrevir är människorna däremot inte rädda och de säger att vargen inte ens tar lamm som hamnat utanför fårstängslet.

Anledningen till skillnaden påstås vara att i det förstnämnda samhället bor jägare till skillnad från det andra samhället som är ”jägarfritt”.

Man kan ju undra om vargarna i det andra reviret blivit vegetarianer. för i normalfall river de rådjur, älgar, får eller hundar som de kommer åt och det är ingen smärtfri död dessa djur går till mötes.

Grönings uppgift att viltet ökar i de områden där varg finns är horribel. Det vore därför intressant att veta vem på länsstyrelsen Västmanland som gett henne en sådan felaktig information.

Tacksam om du Lotta Gröning håller dig till sanningar i ditt vikariat som sommarkrönikör.

jaktledare, Fagersta

Stig-Olov Jansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel