Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är dummerjöns?

Jakt. Lotta Gröning funderar i sin sommarkrönika i en kvällstidning över varför Jägareförbundet agerar som en ”dummerjöns”i rovdjursfrågan, och då framförallt i vargfrågan.

Vad jag har efterlyst i många år är en rovdjurspolitik värd namnet, så vi på landsbygden kan bo och verka utan en ständig oro för att antalet vargar ökar lavinartat.

Ett av våra äldsta kulturarv håller på att gå i graven och då menar jag löshundsjakten. Kan det vara därför Jägareförbundet börjar agera?

Svenska stövarklubben och Svenska älghundsklubben har passerat 100 års jubileum med några år. Vad är lösningen för att rädda detta mycket gamla kulturarv? Knappast mera varg! Jägarna klagar över att vargen tar deras hundar skriver Lotta i sin krönika, men hon har koll på sina hundar när hon promenerar i vargrevir. Vi talar om två skilda saker. Jag är en av dessa jägare i det andra vargreviret som tyvärr har slutat släppa mina hundar fast de är avlade för att jaga ”utan koppel”.

Dummerjöns i mina ögon är alla politiker som inte vågar ta ordet varg i sina munnar. Vi måste få möjlighet att bedriva avel och jakt för att bevara dessa hundraser i Sverige.

älghundsägare, Norberg

Ola Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel