Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem körde på katterna? 

Okända förare körde på katterna Pus och Gloria. De brydde sig inte om att stanna utan lämnade katterna på vägen svårt skadade.

Annons
Det var sannolikt här Pus blev påkörd trots hastighetsbegränsningen på 30 kilometer i timmen vid Vads skola. Om föraren stannat för att se till honom hade det varit enkelt att hitta matte Lilian Ericsson. Pus hade kommit snabbare till veterinär och sluppit lida.

–Gloria dunsade i bilen två gånger så föraren kan omöjligt ha undgått att märka något. Det var tur i oturen att grannen såg det hända. Det är oklart hur länge Gloria annars hade legat svårt skadad och blödande på vägen, berättar Catharina Lindqvist, som snabbast möjligt såg till att avsluta lidandet.

Fartsyndare på vägen till Söderbärke gjorde att Catharina Lindqvist som har flera djur var tveksam till att flytta till Sörbo.

–Jag bara väntar på att något ännu värre ska hända. Det är 70 här men många kör 110 och fortare.

Den norska skogskatten Pus i grannbyn Vad mötte samma öde men ingen såg det hända. Han kördes på i fullt dagsljus troligen på 30-sträckan vid skolan i Vad. En bekant till Pus ägare Lilian Ericsson bor vid vägen. Han hittade katten i sin vedbod. Pus hade släpat sig dit men var fortfarande vid liv. Det hade varit enkelt för föraren att få hjälp i byn med att hitta Pus ägare.

–Många kände Pus eftersom han tyckte om att promenera i byn. Han var märkt i örat och jag är registrerad som ägare, berättar Lilian Ericsson som fick Pus som unge av en vän i Norge.

Glorias och Pus ägare har utan resultat sökt förarna via meddelande i Icabutiken i Söderbärke.

Annons