Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem skjuter hägrar?

Någon kring Hörendesjön i Västerfärnebo hatar hägrar. Flera gånger har ruvande hägrar på den lilla ön Arnön skjutits ner.

Bon, ägg, massvis med fjädrar och gamla skelett under träden vittnar om detta jaktbrott.

Troligen tror förövaren att hägrarna stör fisket i sjön, men expertis menar att detta är försumbart. Vi som bor runt sjön, fast- boende och fritidsboende, har glatt oss över att dessa vackra stora fåglar bildat en liten koloni i ”vår” sjö.

Förra året hände det igen. Grannar hörde skott sent på kvällen men reagerade inte då. Vid besök till ön såg vi förödelsen. Vi var helt chockade över att någon med berått mod kan göra något så föraktligt (och kriminellt) som att skjuta hägrar. Två dagar därefter kom polisen dit och gjorde sina iakttagelser.

Nu gäller det att detta inte upprepas igen. En häger har synts kretsa runt ön. Alla som bor runt sjön måste vara vaksamma, hör man eller ser man något misstänkt, så slå larm!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel