Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem tar rosor?

Förra torsdagen begravde jag min far i Norberg. På kvällen gick jag och min man till kyrkogården för att tända ljus vid minneslunden. Dock blåste det så mycket så några ljus kunde vi inte tända. Däremot tog vi kort på de vackra blommorna som förts dit efter begravningen.

Dagen efter blåste det inte så mycket så vi tog oss åter till minneslunden för att tända ljus. Blommorna från gårdagen ligger kvar om än lite luggslitna av blåsten. Blåsten ja, men konstigt. Kan blåsten ha fört bort bara rosorna?

Varenda ros är borta! Nej, där finns två vita med kort skaft kvar, sådana som det satt fullt av i det hjärtformade oasisblocket. Det som nu är tomt förutom en och annan gerbera och lite grönt. Vem, varför? Just rosor? Vem eller vilka går till kyrkogården för att länsa blomsterarrangemang på just rosor?

Finns det ingen respekt kvar? Eftersom jag själv inte bor på orten vet jag inte om det är fler som gjort denna näst intill chockartade upptäckt, men jag hoppas att detta kan uppmärksamma att något som inte hör hemma på kyrkogården pågår där.

Britt-Marie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel