Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem vill välja Norberg?

Politikerna, från både Socialdemokraterna och övriga partier, har under den senaste mandatperioden visat total avsaknad av vilja att lösa Norbergs grundläggande problem.

Socialdemokraterna går och väntar på att gruvdriften ska återupptas, men samtidigt försämras servicen bland annat genom nedläggning av Kärrgruvans skola.

I dag, med möjlighet till snabba förbindelser till både Fagersta och Avesta, finns en uppenbar risk för, att ett ökat antal sysselsatta i Norberg inte kommer att medföra någon större ökning av antalet invånare i Norberg. Man kommer troligen att bosätta sig i våra grannkommuner. Här finns inte bara bättre service, utan även lägre skatt och avgifter.

När jag flyttade till Norberg i slutet av 70-talet var det många, som arbetade i grannkommunerna och liksom jag fann att Norberg erbjöd god service och möjlighet att friköpa tomter till ett rimligt pris. Tillkomsten av villaområdena Lilla Heden och Öjersbo berodde inte på ökad sysselsättning i Norberg, utan till stor del på ökad pendling.

Vanskötsel av ekonomin i Norberg sedan slutet på 80-talet är en orsak, där långsiktiga mål och brist på insikt i att Göran Persson har rätt när han säger att ”den som står i skuld är inte fri”.

Politikerna kommer att skylla på varandra, men de stora försyndelserna gjordes före den ”stora koalitionen” på 90-talet och under V+S regimen, som följde.

Vi kommer att gå till val om drygt ett år. Hur ska vi norbergare kunna lägga våra röster på politiker, som under den senaste mandatperioden inte velat ta ställning i någon fråga. Politisk vilja saknas av allt att döma hos samtliga partier.

Ni har ett ansvar för att förvara demokratin. När valet närmar sig kommer vi att få valprogram med allmänt icke förpliktande ”dravel”.

Resultatet kan bli att ni politiker driver väljarna i famnen på Sverigedemokraterna.

Lars Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel