Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veteranen förblir Norbergs MC trogen

Veteranen Hans-Åke Söderqvist är en av de äldsta deltagarna i Svenska rallyt. Men trots sin höga ålder ser han inget slut på sin rallykarriär.
– Det är fantastiskt att kunna göra det här, säger han.

När Hans-Åke Söderqvist var blott 23 år gammal lämnade han Norberg för ett jobb i Jönköping. Men kärleken till Norberg har aldrig släppts och Söderqvist är hemma i Norberg hos vänner och släktingar så ofta han kan. Och inte heller klubbtillhörigheten har ändrats. Fortfarande tillhör han Norbergs MC.

– Det handlar om att jag har rötterna kvar där. Det är därför jag kör för Norbergs MC, säger han.

På fredag kör han med sin Mini Cooper för andra gången i den klassiska klassen i Svenska rallyt. Och han gör det som en av de äldsta förarna i hela tävlingen.

– Det är fantastiskt att kunna göra det här vid 71 års ålder. Det är klart att det värker i axlar och rygg, men när jag kör känner jag ingenting. Sedan har jag också en ung kartläsare (28-årige Robin Sanell) som motar på mig, säger Söderqvist.

Duon har kört tillsammans i tre år nu och radat upp pallplatser. De har vunnit Midnattssolsrallyt två år i rad och den klassiska serien i Sverige flera gånger också. Nu ska de visa klass i Svenska rallyt också.

– Det går aldrig att vinna med den bil jag har. Jag tycker bara att det är kul så länge jag kan vara med, säger Söderqvist.