Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver en diakon

Norberg. På mässan i söndags predikades om hur viktigt det är med diakoni i kyrkan och även kollekten gick till diakonin. Men i Norberg/Karbennings församling finns det ingen diakon, den uppgiften är utlagd på övrig personal inom kyrkan.

Diakonin tillhör en av hörstenarna i ett kyrkligt arbete men här i församlingen sägs det att man inte har råd. När man frågar någon med ansvar för detta så sägs det endast att man inte har pengar att anställa någon. Hur kommer det sig att det är så här?

Präster har det funnits upp till tre på samma gång här och nu finns det endast en eller två präster som arbetar. De kan väl inte orka hur mycket som helst.

Vi är några som anser att Svenska kyrkan i Norberg/Karbennings församling behöver en diakon och även fler arbetande präster eller eventuellt lekmän som kan hålla andakter/gudstjänster.

Några som undrar över detta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel