Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi borde uppfattat problemen på NVK tidigare

Annons

Hans Granlund (V)

Kommentar till "Det behövs bättre ordning och reda i NVK" (20/9).

Det finns nog ingen som kan säga emot att det behövs ordning och reda i våra kommunalförbund men däremot är det magstarkt att påstå att det var oreda och utan styrning tidigare på NVK, oavsett vem av kommunerna som hade ordförandeklubban.Nej Gustav El-Rachidi (S), någonstans här borde självinsikten för den styrande majoriteten i Fagersta (S+M) ge sig till känna och man borde förstå att de beslut som drivits igenom får konsekvenser.

Lite ledsamt att du inte nämner enkäten från Vision där 22 av 25 tjänstemän som anser sig ha en dålig arbetsmiljö vilket absolut påverkar arbetsresultatet. Den enkäten presenterades för direktionen som opålitlig och man skulle bortse från den. Du nämner inte något om nuvarande förbundschef Peter Håkansson, Finns förtroende kvar?

Kan konstatera att vi hade från en alldeles för närvarande chef med ett strukturerat NVK och hyfsad nöjd personal. Utifrån dessa förutsättningar hade direktionen goda förutsättningar för att utveckla verksamheter, arbeta smartare, vara kostnadseffektiv för att ge NVK förutsättningar att leverera de samhällsfunktioner och tjänster som kommuninvånarna förväntar sig.

Dagsläget: en frånvarande chef, personal med en dålig arbetsmiljö, enligt Visions enkät. Kan konstatera att vi i direktionen inte har varit lyhörda nog att uppfatta dessa missförhållanden eller fått signaler om det. Nu lär det inte undgå någon efter reportaget i FP 18 september.

Vi skall inte glömma bort all personal som dagligen gör ett utmärkt arbete och levererar den service som förväntas, jag hoppas att den turbulens som råder inte sipprat ned på den egna arbetsplatsen.

Direktionen har en viktig uppgift nu att ge de förutsättningar för en god personalvård så att fokus återigen riktas på att ge den goda service som invånarna i våra kommuner förväntar sig.

Hans Granlund (V) , en del av direktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons