Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi fryser i våra bostäder i Norberg!

Annons

Släpp på mer värme, manar skribenten.

Vad göra åt NVK:s ignorans av hyresgästers frusenhet i kvarteret Svanen, Norberg?

Varje morgon är elementen ljumma men så fort solen går upp blir de iskalla. Det spelar ingen roll om solen lyser eller om det är regn och rusk. Temperaturen ute håller sig under dagtid mellan tio och femton grader och ändå finns ingen värme på elementen under dagen.

Många hyresgäster klagar och många av dessa är gamla och mer eller mindre handikappade. Man kan inte begära att dessa ska kunna röra på sig och ta åkarbrasor för att hålla värmen. Och det är väl ändå inte meningen att man ska sätta in egna eldrivna värmefläktar i sin lägenhet. Det blir hög kostnad i onödan för hyresgästen och dessutom surrar det så man kan få bestående hörselproblem.

Det känns rått och fuktigt i lägenheten och om man dessutom har tvättmaskin i toalettrummet och har anordning till att torka tvätten där så blir det än värre. Tvätten torkar inte på över ett dygn trots god centrifugering. Det är inte alla som har torktumlare vilket skulle hjälpa upp.

Ingen argumentation hjälper för att få lite värme. NVK åtgärdar inte problemen eller sköter om termostater som genom givare stänger av elementvärmen. Så här har det varit hela denna kyliga sensommar och än värre nu när temperaturen ute nattetid sjunker under tio grader.

NVK har byggt om ventilationssystemet men det fungerar sämre nu än tidigare. Och varför kan vi inte få ordning på elementens termostater så vi själva kan reglera lägenhetsvärmen?

Dagmar Måntelius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons