Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har aldrig satsat så mycket som vi gjort i år"

På lördag är det dags för vad som blivit en årlig sommartradition – Fagersta Bluesfestival. I år har arrangörerna satsat mer än någonsin tidigare.

Annons
2013 bjöd Krusbärs Bloos Band bjöd på en blandning av blues och rock´n roll.

Fagersta. På lördag är Fagersta platsen att vara på för många bluesälskare, hit kommer nämligen flera av landets framstående bluesmusiker.

Fagersta Bluesfestival är en ung och liten festival som arrangeras av Fagersta Bluesförening. I år har föreningen valt att investera mer och jobba extra hårt för att få festivalen att växa sig större. Gösta Berglund, ledamot i föreningen, menar att intresset är stort, men att många inte känner till föreningen och festivalen.

– Vi har aldrig satsat så mycket som vi gjort i år, säger han.

På årets spelschema finns både nya namn och bluesfestivalveteraner, bland annat Howling Dale and The Hound Dogs, Maxi Dread X-perience och det återkommande Fagerstagänget Rory and Gang.

– Det blir skitbra band alltså, det är kvalité på dem, säger Gösta Berglund.

Aktörerna menar Gösta Berglund är noggrant utvalda efter inlyssning och tips från vänner och bekanta, och förväntningarna på årets festival är höga.

– Vädret ska bli bra och vi kommer att ha korvförsäljning och annat där så att man inte bara behöver dricka pilsner, säger han.

Annons