Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi har respekt för Avesta"

"Det krävs att vi gör våra bästa matcher för säsongen".

Annons
FAIK-tränaren Mikael Holmqvist vet vad som väntar.

Fagersta AIK har vunnit tre av fyra matcher mot Avesta BK i vinter. Nu möts lagen igen, men nu är förtutsättningarna nya. För nu är det vinna eller försvinna som gäller i bäst av tre matcher. Den första spelas i kväll på Fagerliden.

– Det känns riktigt bra. Det är det här vi har tränat för, lite som en uppkörning och vi har skaffat oss ett bra utgångsläge, säger FAIK-tränaren Mikael Holmqvist.

Fagersta vann serien, säkrade seriesegern med en omgång kvar, och avslutade med sex raka vinster. Bland annat då en straffvinst över just Avesta.

Avesta inledde seriespelet starkt. Men tappade en del och blev klart för playoff först i den sista omgången. Trots förlust mot Köping slutade ABK femma i och med att Skedvi/Säter bortaslog Björbo.

– Vi har full respekt för Avesta. Vi vet att vi måste göra våra bästa matcher för säsongen, om vi ska vinna, säger Holmqvist.

Holmqvist har tillgång till hela truppen. Varken skador eller sjukdom stör laguttagningen. Klart är att Tobias Bergström vaktar målet.

– Det syns på träningen att spelarna tar i lite extra. Nu märks det att det är något på gång, säger Holmqvist.

– ”Tobbe” (Bergström) kände sig lite sliten och vilade mot Ludvika. Då kom Daniel (Bergström) in och gjorde en kanonmatch, så vi har två bra målvakter, säger Holmqvist.

Vad talar för FAIK i playoff?

– Vi har som sagt skaffat oss ett bra utgångsläge, och vår fart talar också för oss. Så får vi hoppas att det blir mycket folk på läktarna, säger Holmqvist.

Annons