Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi upptäcker nya resmål

Många svenskar reser till ungefär samma platser och länder år
efter år, men vi upptäcker också en hel del nytt. Makedoniens
huvudstad Skopje har ökat i popularitet bland svenskarna, och så
även Manila på Filippinerna.

Svenskarna har sökt mer än dubbelt så många gånger på resor till Skopje under 2013 än under 2012, visar resesajten Skyscanners kartläggning.

- Vi har under de senaste åren sett ett ökat intresse för Balkan-regionen. Många svenskar har redan upptäckt Kroatien men nu har resenärerna även fått upp ögonen för Makedonien, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner i ett pressmeddelande.

Plånboken får välja

Sökningarna på lite mer udda storstäder har också ökat, och Annica Svensson tror att det handlar om att vi väljer mer med plånboken och kalendern än att vi utgår från en specifik destination.

- Man riktar blicken mot storstäder som Hamburg och Dublin, som ännu inte är lika turisttäta som de mest populära städerna London, Bangkok och Paris. Kanske är många trötta på de klassiska "svensk-destinationerna".

Städerna dit sökningarna ökade mest under 2013:

1. Skopje

2. Dublin

3. Hamburg

4. Manila

5. Teheran

6. Izmir

7. Cancun

8. Split

9. Brisbane

10. Kapstaden