Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIF-duons måluppvisning

Islossning. Det kan man kalla Västanfors tunga vinst borta mot Romfartuna GIF. Till slut blev det hela 8–2 efter firma Nurmilehto och Hedins uppvisning.

Under de inledande matcherna i seriespelet har Västanfors striker Lotta Nurmilehto spelat ensam på topp. Många gånger har hon blivit för ensam, vilket tränarparet Gunnar Mattson och Pelle Olander också har noterat. Därför testade de en ny uppställning i matchen borta mot Romfartuna GIF: Lotta Nurmilehto fick sällskap av Lovisa Hedin i anfallet.

Och det bar frukt. När matchen blåstes av hade duon gjorde sju av de åtta målen i 8–2-segern.

– Det är bra statistik för anfallsvapnet. Jag tycker att det är roligare att spela med två forwards. Det är svårt att spela ensam där uppe. Ska jag vara ensam mot fyra backar? Trots att våra yttermittfältare fyller på bakifrån känner jag mig ensam, säger Lotta Nurmilehto.

Men i den här matchen var Nurmilehto allt annat än ensam. Tillsammans med Lovisa Hedin skapade de många chanser och satte också sina mål framåt. Nurmilehto stod för fyra av dem, Hedin tre.

– De gjorde det jäkligt bra tillsammans. Lotta var bättre än på länge. Vi har pratat mycket om att hon ska lyfta huvudet när hon får bollen så att den inte fastnar vid hennes fötter. Nu hittade hon ett spel med Lovisa (Hedin) och mittfältarna, säger tränaren Pelle

Olander.

Lotta Nurmilehto var även hon nöjd med sin egen och sin anfallskollega Lovisa Hedins insats efter matchen.

– Det är roligt att spela med Lovisa. Vi kompletterar varandra bra, vi är lika men samtidigt väldigt olika. Båda älskar att göra mål och att vinna. Lovisa är jättebra i boxen. Där är hon bäst, säger Nurmilehto.

Lovisa Hedin fick också visa upp sina fina nickkvaliteter under matchen. Två av de tre målen från hennes sida kom med huvudet, varav det sista, 8–2-målet i matchens sista minut, var en riktig delikatess.

– Linnea Wennmyr fick en passning ut på kanten som hon slog in i straffområdet. Där gick jag på första stolpen och nickade in den, säger Hedin.

Hur skulle du säga att spelet med Nurmilehto fungerade?– Det är mycket enklare med två anfallare, då finns det alltid en att passa till där uppe och vi kan få snabbare anfall. Det fungerade bra mellan mig och Lotta. Hon är lite snabbare än jag är, så jag kan sätta bollen i djupet till henne.

Läs vad Pelle Olander tyckte om motståndet i måndagens e-tidning.