Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIF föll trots långt spelövertag

”Surt”, sa tränare Olle Wiberg efter att hans Västanfors IFförlorat mot Haparanda/Tornio på tilläggstid. Matchen slutade 4-3 trots att VIF pressade hemmalaget under större delen av tiden.

Annons
Västanfors fick åka hem poänglöst efter bortamatchen mot Haparanda/Tornio. VIF dominerade merparten av matchen men se sig slaget efter att hemmalaget satte 4-3 på tilläggstid.

Bortamatchen mot Haparanda/Tornio blev precis så tuff som förväntat. Matchen började i ett högt tempo där Västanfors hängde med bra. Hemmalaget fick ett gyllene läge att ta ledningen i den sjätte minuten på straff.

Men Adam Johansson i VIF-buren räddade. Men med knappa halvtimman spelad kom det första målet. Då var det hemmalaget Haparanda/Tornio som hittade rätt.

Trots baklängesmålet tappade inte VIF-killarna huvudena utan fortsatte jobba hårt, vilket också ofta brukar ge utdelning.

VIF fick också lön för slitet när Johan Andersson kvitterade minuten innan paus.

– Efter en sådan här lång resa även om vi flög så tar det lite tid innan man kommer in i matchen. Men vi jobbade oss in och spelet blev bättre och bättre. Härligt att vi fick kvitteringen innan paus, säger VIF:s tränare Olle Wiberg.

Västanfors började sedan andra halvlek på bästa sätt. Redan efter fem minuters spel gjorde Petter Andersson 1-2, framspelad av Fredrik Andersson. Men glädjen blev inte långvarig då hemmalaget kvitterade minuten senare.

VIF pressade hemmalaget ordentligt under den andra halvleken, och spelet såg ut som i premiären.

VIF höll samman laget, vilket stundtals gjorde hemmalaget konfunderade.

I den åttionde minuten tog Västanfors ledningen på nytt. Denna gång var det Sergey Likhachev som var målskytt. Att Haparanda-Tornio sedan kvitterade, tre minuter innan ordinarie matchtids slut, var surt för VIF.

Men med tre utvisningar i slutet av matchen orkade laget inte hålla samman sitt spel som tidigare i matchen. Det slutade inte bara med en kvittering utan också ett segermål för hemmalaget på tilläggstid.

Det på förhand så nederlagstippade Västanfors har åter visat att man är ett bra lag. Att göra en så bra prestation som mot Haparanda/Tornio imponerar.

– Vi flyger hem med en sur förlust men killarna ska hålla huvudena högt, för de gör en jättebra match, sa tränare Olle Wiberg efter matchen.

Västanforsmålen gjordes av Johan Andersson, på straff, Petter Andersson och Sergey Likhachev.

Fortsättning följer på onsdag kväll hemma på IP mot UNIK.

Annons