Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIF-profil ny bandyboss

Han har fem SM-guld och 40 A-landskamper på sitt cv. I måndags presenterades Ted Andersson som ny sportchef på bandyförbundet.
– Ett hedersuppdrag, säger ”Super-Ted”.

Samtidigt som Jonas Claesson presenterades som A-landslagets nye förbundskapten, offentliggjordes att Västanfors- och VSK-profilen Ted Andersson tillträder som sportchef.

– Det känns väldigt inspirerande och förstås roligt. Tjänsten är nyinstiftad och just nu vet jag inte exakt alla detaljer, men överlag handlar det om att jag ska se till att A- och U23-landslagen på dam- och herrsidan har förbundskaptener och att allt runt omkring lagen fungerar. Jag ska också fungerar som ett bollplank, komma med allt från spelidéer till råd när det handlar om att ta ut trupper, säger Andersson.

Så du har varit delaktig i valet av Jonas Claesson?

– Ja, och Jonas är ett mycket bra val. Han är tydlig och oerhört driven och han har själv så mycket erfarenhet. Jonas har vunnit VM:s skytteliga varje gång han varit med, så det råder inga tvivel om att han vet hur spelare tänker i alla möjliga situationer, säger Ted Andersson som inte har några planer på att lämna jobbet som brandman.

– Till en början ska jag jobba som sportchef vid sidan om, sen får vi se hur mycket tid jobbet tar och om jag måste förändra upplägget, säger Ted Andersson.