Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIF:s målfest i Grängesberg

Full pott efter två omgångar, men det utan att övertyga. Men på söndagen lossnade det rejält för Västanfors som besegrade Grängesberg med 11-3.
– Nu tog alla tag i sin roll, säger tränaren Lars Aronsson.

BANDY. Upptakten på seriespelet har varit okej sett ur poängsynpunkt. Full pott på två matcher går inte att klaga på. Däremot har inte spelet varit av alls samma klass som under försäsongen.

Men i första bortamatchen i serien gick det bättre. Mycket bättre till och med.

Västanfors inledde med medvind på Grängesvallen. Det var ingen ljum västanfläkt i planens längdriktning. I stället blåste det riktigt rejält.

– Planen var väl att göra några mål i första halvlek och få ett grepp om matchen, säger Aronsson.

Utdelningen kom direkt. På matchens andra hörna, efter 43 sekunder, slog Petter Andersson till.

Något riktigt ryck kom nu inte från Västanfors. Lagen höll jämna steg första 45 minuter.

Grängesberg var till och med i ledningen ett tag. Men Västanfors tog tillbaka kommandot lagom till pausvilan.

– Det var svårspelat i blåsten. Bollen blåste ifrån killarna, och så hade vi lite för bråttom. Inte lika bråttom som senast mot Borgia. Men vi var nöjda med 3–2-ledning i halvtid, säger Aronsson.

Inför andra halvlek var planen klar. Inte gå upp för högt med laget. Inte bjuda Grängeberg på minsta lilla. Och så ha rejält med tålamod.

Taktiken fungerade perfekt. Snabbt ökade Västanfors på till 5–2. Och sedan rullade det bara på.

– Vi gjorde alltså 8–1, i en jättemotvind i andra halvlek, säger Aronsson.

– Om jag var nöjd med första halvlek var jag toknöjd med den andra.

För det blev till slut lite av kattens lek med råttan. Västanfors var totalt överlägset. Grängesberg hade varken kraft eller kunnande nog att hota ”Fläkten”.

Inte ökade hemmalagets chanser till poäng när Hampus Pettersson drog på sig matchstraff.

– Det var bara att välja vad domarna tog matchstraffet för. Först var det ett våldsamt slag, sedan skallade han Mattias Viberg och slutligen knäckte han sin egen klubba, säger Aronsson.

– Det här var en riktig lagseger. Nu tog alla killarna sin roll på rätt sätt, och nu var vi tillbaka där vi var under försäsongen. Som i matchen mot Falun exempelvis, säger Aronsson.

Jörgen Hjerpe