Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIF:s segersvit intakt inför premiären

Västanfors fortsätter att rada upp segrar. Helgens båda matcher slutade med vinst. Först 4-2 mot Norrtälje BF och sedan 3-2 mot IFK Rättvik.
Det var en nöjd Lars Aronsson, tränare i VIF, som konstaterade att man verkligen börjar odla en vinnarkultur.

Efter att cupen på IP blivit inställd på grund av vädret blev det i stället matcher på bortaplan. På lördagen åkte Västanfors till Uppsala för att möta Norrtälje BF som är ett stabilt division 1-lag. På ett svårspelat Studenternas visade VIF styrka.

– Vi har höga krav på oss själva och tycker inte vi gör någon stormatch. Men insatsen är helt godkänd, säger Lars Aronsson.

Petter Andersson blev tremålsskytt.

På söndagen gick resan till norrut där allsvenska Rättvik väntade. Ett betydligt starkare motstånd än lördagens.

– Jag är mycket nöjd med killarna. Rättvik lyckades inte göra något spelmål på oss utan deras mål kom på hörnor. Att de sedan tar timeout redan efter 17 minuter visar att vårt spel är bra. Rättvik spelade tätt och släppte inte till något i onödan. Vårt segermål kom i den 89:e minuten, säger Aronsson.

Vad tar du med dig från helgens matcher?– Vi har en hög kapacitet men vi måste få upp tempot i matcher mot så kallade sämre lag. Mot starka lag har vi visat att vi orkar åka och sätta press. Det ser riktigt bra ut så vi kan jobba vidare.