Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VIF tvingas till sura kostnader

Hemmacupen ställs in. Västanfors går miste om pengar. Och samtidigt förloras flera tusen när laget tvingas spela bortamatcher i stället.
– Klart att det påverkar, säger Björn Forsberg.

Västanfors såg fram emot att äntligen få gå ut på en fullstor plan. Alltför länge har laget harvat inne på Fagerliden för att kunna träna på is.

Men vädret sätter stopp för både spelarnas glädje och helgens träningscup på IP. I måndags eftermiddag tog styrelsen beslutet tillsammans med Fagersta kommun att ställa in cupen.

– Det är tur i oturen att inga lag i serien har en hall, så inga kan träna på stor is, säger VIF:s sportchef Björn Forsberg.

FP har tidigare berättat om att Fagersta kommuns kylaggregat, som skulle ha ordnat isen i tid, saknade ammoniak i systemet när man satte i gång det och därför inte kunde användas.

Är det bittert att kommunen inte har ordnat isen?– Ja, det är det ju. Det är tråkigt att cupen inte blir av. Vi kanske inte hade fått is även om aggregatet hade fungerat som det skulle. Men det känns som att det är någonting varje säsong som är fel. Varför kan de inte testköra grejerna i september?

Helgens inställda cup påverkar den ekonomiska biten i klubben. De gästande lagens anmälningsavgifter skulle ha täckt domarkostnaderna. Men det VIF går miste om är omkostnaderna, till exempel kiosk- och lotteriförsäljning.

– Vi hade inte budgeterat det. Men det är en bonus vi inte kommer att få.

Och det slutar inte där. I stället för cupen ska VIF nu spela två träningsmatcher i helgen, mot Norrtälje BF och IFK Rättvik. Båda på bortaplan.

– Om man jämför med cupen så går vi back så det sjunger om det. Det blir en förlust om man ser det till att cupen hade blivit av, säger Forsberg.

Alla kostnader som de båda bortamatcherna innebär uppgår till ett ungefärligt värde av 6 000 kronor.

– Det är inte några jättestora pengar, men det är kostnader vi inte skulle ha haft annars. Det är klart att det påverkar i slutändan. Det är surt att lägga pengar på det.

När tror du att det kan bli is på IP?– Nu är det som det är med vädret, det kommer inte att gå så länge det inte blir kallt. Det är is upp till ytan, men det fryser inte från det andra hållet.

Har du tittat på väderprognoser?– Ja. Nu skulle det bli lite kallare på torsdag och fredag, men sedan ska det bli varmare igen. Så långt jag har sett ser det inte bra ut.

Att cupen ställs in och att Västanfors tvingas spela bortamatcher är så klart jobbigt för både spelarna och klubben. Men enligt Björn Forsberg är det inte det värsta med att isen dröjer på IP.

– Nu börjar det bli tråkigt att spela bandy på en hockeyrink. Det var kul när det väl drog i gång. Men nu är det inte lika uppåt i gruppen som det var för en månad sedan. Det är fortfarande en positiv känsla i laget, men det får inte gå för långt. Det är inte jättekul att spela på Fagerliden. Det gäller alla lag i föreningen, inte bara a-laget.

Hur länge får ni vara kvar på Fagerliden?– Vi får vara där tills det kommer is (på IP). Men det är klart att det blir mer konkurrens när alla hockeylag börjar spela matcher.

Västanfors får hur som helst ett gediget motstånd i helgens träningsmatcher. Både Norrtälje och Rättvik ses som bra värdemätare inför seriestarten.

– Norrtälje är att bra division 1-lag. Och Rättvik blir en riktigt tuff match. De är ett mittenlag i allsvenskan.