Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK havererade – här är skarpa budskapet efteråt: "Får inte se ut så här"

Säsongens kanske svagaste insats på hemmais.
Här är Christer Olssons budskap efteråt:
– Det är inte okej att uppträda på det här viset, säger VIK-tränaren efter 1–4-förlusten mot Västervik.

Annons

Christer Olsson, VIK Hockey

Stämningen är låg utanför VIK Hockeys omklädningsrum. VIK-tränaren Christer Olssons ögon lyser av besvikelse.

Hans ord beskriver den.

– Vi är jättebesvikna över vår insats. Det är inte okej att uppträda på det här viset. Jag har egentligen inte mycket mer att säga än så.

LÄS OCKSÅ: Matchreferat efter VIK–Västervik – så var matchen i ABB Arena

VIK Hockey kom ut med 1–1 efter första perioden mot Västervik. Sen bjöd Gulsvart på 1–2 med slappt försvarsspel – och 1–3 med en grov felpass.

Resten av matchen var en jobbig upplevelse för alla VIK-are.

– När man inte är fokuserad och disciplinerad ser motståndarna helt plötsligt jättebra ut. Sättet Västervik får göra mål på oss i dag ... det är tydligt att koncentrationen inte är bra. Så får det inte se ut, säger Olsson.

Ni var på väg framåt i utvecklingen och lämnade de negativa kvalplatserna. Nu har det gått åt fel håll senaste tiden – hur upplever du nuvarande situation?

– Det här var givetvis ett steg tillbaka från det som vi byggt upp med en form av stabilitet. Men så här kan det gå. Det går upp och ner. Nu får vi hitta tillbaka till en stabilitet igen. Nu är det lätt att bli ödmjuk i alla fall.

SE OCKSÅ: Analys efter VIK-förlusten: "Rent utsagt uselt"

Förlusten var på en sådan klar nivå att det var lönlöst att diskutera på individuell nivå.

Kravbilden är större på övergripande plan.

– Vi måste kräva mer av oss allihopa. Hela gruppen som presenterentrar VIK. Vi får ställa högre krav på oss själva i fortsättningen. I dag ... nej, det känns inte bra efter den här matchen. Vi får sätta oss ner och diskutera det här för så här får det inte se ut.

Fans och egentligen alla som följer VIK nu resonerar mycket kring spelartruppen, vilka nyförvärv som behövs, vad som kan bli bättre – hur tänker du utifrån ditt huvudtränaruppdrag?

– Vi diskuterar hela tiden med sportcheferna om vår trupp, vilka sorters spelare som kan bli aktuella för oss. Men så länge vi inte har några andra spelare här så fokuserar vi och jobbar med de spelarna vi har. Det är så man jobbar. Vi sitter inte med gruppen och pratar om spelare vi inte har.

Annons