Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK Hockeys spetsback skadad – efter skottäckning: "Smärtan som stoppar mig nu"

En skottäckning där pucken tog fel. Nu missar VIK Hockeys back Anton Mylläri Oskarshamn borta på tisdagskvällen.
– Jag kanske blir borta 2–3 dagar, eller kanske en vecka, säger Mylläri.

Annons

Anton Mylläri, VIK Hockey.

Det var i straffsegern hemma mot Pantern i fredags som Anton Mylläri skulle täcka ett skott. Pucken tog illa på skridskon – men backen spelade klart matchen.

– Jag hamnade lite fel i skottäckningen men jag hade så mycket adrenalin så jag spelade klart matchen. Smärtan kom först efter matchen, säger Mylläri.

I helgen hade VIK träningsledigt. Och på måndagens träning fanns inte Mylläri med på isen. I stället har han kört fysträning sedan matchen.

– Det är smärtan som stoppar mig nu från att vara med på isen. Det känns som en dag till dag-skada. Jag tror inte att jag blir borta allt för länge och hoppas kunna vara tillbaka så snart som möjligt. Det känns som att det skulle kunna ta 2–3 dagar, eller kanske en vecka.

Mylläri spelade alltså hela matchen i fredags när VIK slog Pantern med 4–3 efter straffar. En viktig seger tabellmässigt – och mentalt.

– Vi hade två torsk och segern mot Pantern var extra skön med tanke på sättet vi tog den. Det kändes som att vi täckte fler skott än någonsin och nådde verkligen en ny nivå i den aspekten. Det känns som att segern höjde självförtroendet och energin ytterligare i laget.

– Samtidigt är det bra stämning i truppen och det känns som att alla strävar väldigt hårt efter att bli bättre och utvecklas.

På tisdagskvällen ska VIK möta Oskarshamn borta. Här är Mylläris tankar om matchen:

– Oskarshamn är en tuff match. Det är alltid tufft borta mot dem och det är ett skickligt lag. Det gäller att vi spelar vårt spel och försöker börja få dit puckarna även på bortaplan. Vi ska ta med oss offerviljan från matchen mot Pantern till Oskarshamn, säger Mylläri.

VIK-tränaren Christer Olsson på måndagsträningen. Stefan Gråhns i bakgrunden.

Tränaren Christer Olsson:

– Till att börja med måste vi ha ett bra försvarsspel. Sedan har vi inte gjort ett mål på borttaplan på tre matcher, så det gäller att få in folk framför mål. Skymma, styra och ta returer. Det är där vi måste börja för vi kommer inte att spela ut Oskarshamn.

Annons