Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK:s sportchef i dubbla roller – klar som assisterande tränare: "Kommer bli många timmar"

Patrik Zetterberg håller på för fullt med att bygga VIK Hockeys trupp efter degraderingen.
Men inte bara det – i höst kommer han även ta klivet in i båset, som assisterande tränare.
– Det blir många timmar, men samtidigt är det inspirerande, säger han till lagets hemsida.

Annons

Läs också: Efter degraderingen – VIK:s klubbchef om ekonomin: "Den är ansträngd"

Patrik Zetterberg tar även klivet in i båset kommande säsong.

Västerås trupp är just nu ett blankt papper efter degraderingen. För sportchefen Patrik Zetterberg innebär det att han just nu har en hel del på sitt skrivbord.

För samtidigt står klubben inför en ny vardag där de också måste kunna erbjuda spelarna ett arbete vid sidan av isen. Något som gör att det också tar längre tid, när hela paketlösningen ska stämma för nyförvärven.

– Vi måste få spelare på plats, men det hänger på jobb. Vi behöver fler jobb och allt är av intresse, säger han till lagets hemsida.

Han berättar att han har en lista med namn ifyllda och ger också en inblick i vad klubben söker för profiler just nu.

– Vi tittar på allt. Gärna SHL-spelare också, men det kan bli tufft. Vi vill ha ett hungrigt slagkraftigt lag på isen. Vi tittar på dels yngre, dels sådana som varit med ett tag, som kanske finns i närområdet och kanske är i gråzonen till Hockeyallsvenskan.

Division I-spel innebär som bekant att klubben måste strama åt tyglarna ekonomiskt och budgeten för sporten ligger nu på fem miljoner till skillnad från tidigare åtta.

Det här innebär att även Zetterberg får en lite annorlunda roll. Eller rättare sagt – en till roll.

– Det som är sagt är att jag är sprotchef för elitjuniorerna och a-laget och har en assisterande roll i a-laget. Jag kommer inte heller att släppa taget om ungdomsföreningen.

– Det blir många timmar men samtidigt är det inspirerande och något nytt vi får börja bygga. Det känns kul. Det är ett jobb men även en livsstil.

En annan pusselbit som ska falla på plats är just vem han ska assistera i båset. En huvudtränare är ännu inte klar.

– Det ska vara en som är villig att jobba. Det kommer krävas ett stort jobb att utveckla gruppen, utveckla individer och laget i sig. Vi vill upp, det är målsättningen, och vi vill ha någon som är duktig och vill lägga tiden.

Annons