Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK snuvade Sura på två drömspelare – men den tredje är klar för klubben: "Har ett bra målsinne"

Den tunga trion Kevin Weiskog, Oscar Pettersson och Jakob Forslund var med och räddade Sura Blue Hammers kvar i Hockeyettan. Klubbens förhoppning var att knyta till sig alla tre. Efter Weiskog och Petterssons övergång till VIK Hockey har i alla fall Jakob Forslund valt att skriva på för klubben.

Annons

Tre säsonger i rad har Sura Blue Hammers kvalat för att hålla sig kvar i Hockeyettan. Inför kvalserierna har klubben förstärkt laget. I år var den offensiva trion Kevin Weiskog, Oscar Pettersson och Jakob Forslund nyckelpersoner när Sura tog hem kvalserien ganska enkelt.

När Sporten pratade med Jakob Forslund efter den sista hemmamatchen, så drömde han om att få möta VIK Hockey i heta derbyn nästa säsong. Nu blir drömmen sann.

SE ÄVEN: Sura nära nytt kontrakt efter suddenseger – drömmer om derbyn mot VIK: "Skulle bli heta bataljer"

Under pågående transfertider har det dock funnits spekulationer om att just VIK kunde vara en tänkbar klubbadress. Likaså Blekingelaget Kallinge/Ronneby har nämnts – en klubb Forslund representerade innan han avslutade den här säsongen i Surahammar.

Valet föll till slut på Sura Blue Hammers. Klubben lyckades därmed knyta till sig en av de tre spelarna som stått högst upp på klubbens önskelista

– Drömspelare att knyta til sig är Jakob Forslund, Oscar Pettersson och Kevin Weiskog som var med och hjälpte oss under kvalserien, avslöjade Suratränaren Joakim Lundholm när han för en månad sedan förlängdde sitt kontrakt.

LÄS MER: Efter säkrat kontrakt – tränarduon förlänger med Sura: "Vill slåss om topp 5"

Kevin Weiskog och Oscar Pettersson visade sig dock bli för svåra att knyta till sig för Sura Blue Hammers. Däremot gick samtalen med Jakob Forslund i lås.

"En viktig pusselbit föll på plats i Sura Hockeys lagbygge när Jakob Forslund och Surahammar gjorde upp om dom sista detaljerna i dag inför kommande säsong", skriver klubben på sin hemsida.

– Det var bra att det gick i lås. Vi pratar om en bra tvåvägsspelare som alltid jobbar hårt och som har ett bra målsinne, säger sportgruppens Mattias Karlsson till klubbens hemsida.

Här är Sura Blue Hammers truppläge:

Målvakt: Anders Olsson

Backar: Oscar Forsman Larsson, Mathias Linnarud, Jesper Nordin, Sebastian Thorsell, Christofer Udd.

Forwards: Eric Alsdal, Kevin Berglund, Jakob Forslund, Hampus Gavelin, Jesper Törnblom.

Annons