Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viking Line anmäls för åldersdiskriminering: "Har speciella gubb-bord"

En nybliven pensionär har anmält rederiet Viking Line till Diskrimineringsombudsmannen (DO) då han menar att rederiet har speciella "gubb-bord" på M/S Rosella.

Annons

Mannen skriver i sin anmälan att han ofta åker ensam med M/S Rosella från Kapellskär och att han då har märkt att han oftast placeras vid samma bord, antingen nummer 57 eller 58, där han oftast får sällskap av flera andra ensamresande män i hans egen ålder.

[+] För prenumeranter och pluskunder: Viking Line bemöter kritiken efter DO-anmälningen: "Det är ett logistiskt pussel med bordsplaceringarna"

Den 66-årige mannen skriver i sin anmälan att han nu börjar känna igen gubbarna efter att ha träffat flera av dem vid samma bord på flera resor.

Mannen har också kontaktat Viking Line och ska då ha fått bekräftat att företaget gör bordsplaceringar med ålder som utgångspunkt. Mannen anser att "gubb-borden" är ren och skär åldersdiskriminering.

Läs även: Viking Line köper nytt fartyg från Kina

"Detta behandlingssätt upplever jag både som kränkande och missgynnande, med anledning av att placeringen sker utan att jag tillfrågas om mitt önskemål om bordsplacering," skriver mannen i sin anmälan.

Utifrån anmälan framgår det inte hur DO kommer att hantera ärendet.

Annons