Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viljelöst FAIK föll stort

"Ingen av killarna tog jobbet, utan litar på att någon annan ska göra det".

Annons
FAIK hade en jobbig kväll i Björbo.

Det tog bara några dagar så var Fagersta AIK åter nere på jorden. I onsdags storseger mot serieettan.

Bortamötet mot Björbo IF på fredagskvällen slutade nämligen med storförlust då hemmalaget vann med 8–2.

Det var ett skratt som mötte i telefon när FAIK-tränaren Johan Rauch svarade efter matchen mot Björbo. Trots skrattet så konstaterade Rauch att det svänger fort i hockeyn.

Johan sa efter matchen mot Hallstahammar, att det kommer att lossna. Sedan lossnade det rejält i hemmamötet med Hedemora där FAIK tog en storseger.

Men man kan inte leva på det som varit. Det fanns förhoppningar om att man skulle kunna upprepa den senaste insatsen borta mot Björbo. Men så blev det inte.

Även om FAIK under den första perioden var med så vann hemmalaget perioden med 2–0.

– Vi var med att i den första perioden, och hade ett bra läge till att ta ledningen. Men det ville sig inte och när vi spelade svagt i boxplay, ja då blev det tungt, säger Rauch.

I den andra perioden inledde FAIK svagt och hemmalaget gjorde två snabba mål. När FAIK sedan drar på sig två mycket onödiga utvisningar, som Björbo utnyttjar, ja då är matchen avgjord. Hemmalaget vann andra perioden med 4–1. FAIK vann inga närkamper denna kväll, vilket gjorde att hemmalaget kunde göra i stort som man vill.

Sista perioden slutade 2–1 till Björbo och FAIK fick inkassera en ny storförlust.

Vad är då skillnaden i kvällens matchen jämfört med matchen senast hemma mot Hedemora?

– Skillnaden var framför allt att ingen av killarna tog jobbet utan litar på att någon annan ska göra det. Sedan fanns inte den rätta viljan i kväll utan vi ville inte tillräckligt mycket för att vinna, säger Rauch.

– Det är små saker som gör det stora. Nu kommer uppehållet bra för vår del. Det är bara att jobba vidare, vi har haft ett tufft schema med fyra bortamatcher och en hemma. Efter helgerna är det tvärtom och då skall vi vara med.

Bäst i FAIK var Mathias Morén.

Första perioden:

Björbo IF–Fagersta AIK 8–2 (2–0, 4–1, 2–1)1–0 (10.37) Branden Eden (Martin Ritola), 2–0 (16.42) Martin Ritola (Branden Eden).

Andra perioden: 3–0 (2.30) Johannes Matses (Johan Lööv och Jonas Permats), 4–0 (3.38) Pär Axelsson (Martin Ritola) spel fem mot fyra, 4–1 (10.50) Simon Jokiniemi (Stefan Norberg och Anton Ekström), 5–1 (15.28) Sjö Niklas Larsson (Matthew Martin och Mattias Zetterqvist), spel fem mot fyra, 6–1 (17.09) Markus Eriksson (Sjö Niklas Larsson och Fredrik Wadlund) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 7–1 (6.26) Branden Eden, 8–1 (11.10) Pär Axelsson (Matthew Martin och Sjö Niklas Larsson) spel fem mot fyra, 8–2 (17.21) Anton Ekström (Simon Jokiniemi).

Utvisningar, Björbo: 4x2 min. FAIK: 1x10 min. 10x2 min.

Skott: 48–21 (14–10, 19–7, 15-4)

Domare: Hampus Springare.

Publik: 476.

Aktuell tabell finns här

Annons