Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill du sluta röka och snusa? Nästa vecka får du extra hjälp

21–25 november är det dags för den årliga tobakfria veckan inom landstinget.

Annons

Alla som besöker något av sjukhusen i Västmanland kommer att mötas av information om tobak och dess skadeverkningar. Den som vill sluta röka eller snusa kommer att kunna få personlig hjälp under förmiddagarna på sjukhusen i Västerås, Köping, Sala och Fagersta.

– Under veckan vill vi uppmärksamma och lyfta tobaksfrågan ur ett medarbetar-, patient- och befolkningsperspektiv. På sjukhusentréerna i länet kommer det finnas informationsbord med tobaksutställning, material och broschyrer. Och tidvis kommer det finnas bemanning av Tobaksenheten och Hälsocenter, säger Maria Lehrberg, hälsoplanerare vid Kompetenscentrum för hälsa.

Informationsborden kommer under vecka 47 att vara bemannade klockan 10:30–12:30 på måndag, tisdag och torsdag på alla sjukhus i Västmanlands län, samt på fredag i Köping, Sala och Fagersta.

Den tobaksfria veckan är en nationell kampanj mot tobaksbruk som har funnits sedan mitten av 1970-talet. Tobaksfria veckan arrangeras varje år för att hylla tobaksfrihet och infaller alltid vecka 47. Kampanjen vänder sig enligt Landstinget Västmanland till alla tobaksbrukare som någon gång funderat på att sluta röka eller snusa.

Annons