Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ha pengar för tid i häkte

En 26-årig man från Norberg friades nyligen från misstanken om utpressningsförsök. Nu kräver han ersättning för tiden i häktet.

Norbergaren frihetsberövades i höstas. Efter drygt en månad frigavs han igen, enligt den ersättningsansökan som nyligen skickades till justitiekanslern.

Orsaken till att han fick sitta inlåst var att han var misstänkt för försök till utpressning, övergrepp i rättssak och hemfridsbrott.

Enligt åtalet ska mannen tillsammans med en annan man han sökt upp ett par i deras hem i Avesta kommun.

Åklagaren menar att männen olovligt trängt in i bostaden och att de genom hot försökt få paret att odla cannabis åt dem alternativt att ge dem 50 000 kronor.

Paret ska också ha fått höra att det skulle bli värre om de kontaktade polisen, enligt åtalet.

Norbergaren och den andra mannen förnekade brott.

Åtalet byggde framför allt på målsägandes uppgifter. Men Falu tingsrätt anser inte deras berättelser är trovärdig nog för en fällande dom och männen frias således.

26-åringen döms dock för ringa narkotikabrott eftersom han, vid ett annat tillfälle, har använt cannabis.

Om norbergaren kommer att få ekonomisk kompensation för alla de dagar han varit frihetsberövad ska nu justitiekanslern ta ställning till.