Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill se fler engagerade unga

Magnus Bohman kom till Fagersta på 1970-talet. Nu har han blivit utsedd till den nya ordföranden för Folkpartiet i Fagersta.

Annons
Ny ordförande. Magnus Bohman blev nyligen vald till Folkpartiets nya ordförande i Fagersta.

När Magnus först kom till Fagersta jobbade han inom stålindustrin som IT-chef och ekonomichef. Nu har han sedan några år gått i pension och har i stället intresserat sig för politik.

– Jag har alltid varit politiskt intresserad, ända sedan skoltiden. Man måste engagera sig och inte bara titta på.

Magnus, som har fyllt 70, har en gård i Sätrabrunn. Där får han arbeta med kroppen. Han har också ett stort intresse för jakt och fiske. Varje år åker han och en grupp kompisar upp till Kiruna för att fiska.

Men han känner att han behöver engagera sinnet också, och då passade politiken perfekt. Magnus berättar att han alltid stått på den borgerliga sidan och tycker att liberalismen är viktig.

– Det är grunden för vårt västerländska samhälle, säger han och förklarar att Folkpartiet därför passade honom perfekt.

För Magnus är det viktigt med en stabil och stark skola, vård och omsorg och ett bra försvar.

Han hjälpte till i valet förra året och märkte att de är för få medlemmar. Han ser det nu som sin uppgift att få in fler engagerade i partiet.

– Mitt stora jobb som 70-åring är att hitta någon eller några som inför nästa val är redo att ta över stafettpinnen. Fagerstas framtid ligger inte på oss 70-åringar, säger han leende.

Annons