Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill SJ ha äldre resenärer?

Inte nog med att tågen inte kommer och går som de skall, nu skall många av oss inte enkelt kunna köpa tågbiljetter på hemorten. Många pensionärer, utan dator och utan mobiltelefon eller med dåliga kunskaper om dessa, kommer att drabbas. Vill SJ inte ha gamla resenärer?

Vi pensionärer har inte behov av supersnabba tåg, som det skall läggas oerhörda pengar på för att restiden till exempel Stockholm–Malmö skall bli cirka en halvtimme kortare.

Vansinniga idéer! Det är vi vanliga resenärer som vill åka till exempelvis Örebro, Skövde, Sundsvall, Eskilstuna, Enköping, Sala med flera orter som vill ha tillgång till tågen utan en massa hinder. Kommer vi pensionärer att kunna köpa biljetter på hemorten i butiker med manuell betjäning?

SJ tycker att pensionärerna skall gå datakurser för att lära sig köpa biljetter på nätet. Men de som inte har datorer då? Det finns faktiskt sådana varelser.

gm Börje Holgersson

distriktsstyrelsens ansvarige for trafik och resor

SPF Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel