Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Villa tvångsrivs i Skinnskatteberg

På Bergslagsvägen i centrala Skinnskatteberg står en övergiven villa. Snart kommer byggnaden att jämnas med marken.

– Huset har stått tomt så länge jag känner till, det har varit väldigt förfallet, säger Mikael Eriksson, miljöinspektör på Skinnskattebergs kommun.

Kommunen har under lång tid krävt att ägarna ska riva. Men trots flera vitesförelägganden har ingenting hänt, enligt Mikael Eriksson.

För ett par år sedan beslutade miljö- och byggnadsnämnden att tvångsriva det. Det innebär att kommunen raserar fastigheten på ägarens bekostnad. Nu har rivningen av huset upphandlats och tanken är att arbetet ska börja så snart som möjligt.

Fastigheten står registrerad på två finska bolag. Kommunens rivningsföreläggande riktar sig mot bolaget Oy Sköna hem Finland AB. Företaget ska ha köpt fastigheten, men bolagets lagfart är vilande eftersom den behöver kompletteras.

Mikael Eriksson berättar att fastigheten i Skinnskatteberg har bytt ägarbolag många gånger.

– Det har varit aktiebolag i Finland. Det är också därför som det varit så knepigt att komma någonstans med det här, säger han.

Kommunen har haft svårt att få kontakt med ägarbolagen och rivningsbeslutet har inte överklagats, enligt Mikael Eriksson.

Tidningen har försökt nå Oy Sköna hem Finland AB för en kommentar via mejl.