Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraft löser inget

Energi. Energisparkampanjer har inte alltid genomförts på ett genomtänkt sätt.

Nu är utbyggnad av vindkraft på väg på fler platser. Politiker med entusiasm lika stor som bristen på kunskap bidrar till satsningar, som kommer att kosta mer än de smakar.

Det gäller att mota Olle i grind. Den stora satsningen på vindkraft kommer att bli ett slöseri av gigantiska mått. Den medför en storskalig miljöförstöring till minimal nytta och höga kostnader. Vindkraften producerar el i 35 procent av årets timmar och tvingar samtidigt fram en neddragning av vattenproducerad el, så att det alltid finns vattenkraft att ta till när det inte blåser. Vindkraften måste samtidigt sponsras med tillägg per kWh av el som produceras på annat sätt.

Ingen vindkraft i världen kommer att täcka upp om kärnkraften fasas ut.

Att sedan även fasa ut fossila bränslen kommer att kräva mer el, inte mindre.

Inom en tidsrymd av mindre än 40 år är vindkraftsepoken till ända. Då står vi där med storskaliga kyrkogårdar av trearmade kors med tillhörande ekoproblem.

Skinnskatteberg

A Bertil Leneklint

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel