Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare i Hela Norberg bakar korad

Josefine Bornströms chokladbrownies föll juryn i smaken.

Annons

– Jag blev jätteförvånad över vinsten! Jag lämnade in mina brownies väldigt sent och när jag kom dit stod det en massa bakverk överallt som var så fina! Jag tänkte ”Jaha, mina små brownies kommer åka ut väldigt omedelbart", säger Josefine Bornström när Fagersta-Posten når henne.

Bland 60-talet tävlande bakverk var det just hennes chokladbrownies som kammade hem segern i Hela Norberg bakar, rapporterar Elsas vänner på sin Facebooksida . Där framgår också att juryn motiverar sitt beslut med att "smak, konsistens och utseende var helt perfekt".

Josefine Bornströms chokladbrownies föll konditorjuryn i smaken. Foto: Privat och Fagersta-Posten/arkiv

– För en eller två månader sedan kunde jag inte ens baka en sockerkaka, men kom på att det här med att baka verkar jättekul, säger Josefine Bornström som bakade till ena sonens ettårskalas i oktober och sedan fick mersmak.

– Nu har jag ju fått lite credd för att jag faktiskt kan göra mina egna recept. Så nu kommer jag nog upptäcka mer tror jag, tillägger hon.

Det är en fast kaka med fudgefyllning, skuren i små rektanglar.

–Jag gjorde dem ganska små och kompakta för att jag tänkte att man ska kunna ta en liten ruta till kaffet eller teet. Jag äter en sådan till teet och det är underbart, säger hon.

Hon har utgått från ett recept hon hittat genom sökmotorn Google och sedan gjort justeringar. Något exakt recept avslöjar inte Josefine Bornström.

– Men det är Marabouchokladen som gör det, säger hon om sitt vinnande koncept.

Läs mer: Succé när norbergarna tävlade om att få servera kakor på nyöppningen av Elsas

Vinnarens bakverk kommer att serveras vid nyinvigningen av Elsa Andersons konditori nästa år.

Tvåa i tävlingen blev Hanna Favgre som gjort toscasnittar med pistagenötter. Också hennes bakverk kommer att ingå i Elsa Andersons konditoris sortiment.

Annons