Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst igen – nu väntar SM-mästarinna

Två raka vinster stoltserar Per-Olsdamerna med efter två omgångar i division 2. På lördagen vann man med säkra 5-2 (2-1, 2-1, 1-0) mot Skälby IBK.

Hemmatjejerna förde spelet i samtliga 60 minuter mot Västeråslaget. Trots det blev det ”bara” 5-2 till slut. – Skälby grötade ihop sig framför målet och vi spelade runt, runt, säger Per-Olstränaren Per Eriksson.

I början av andra kom segerrycket då hemmalaget drog ifrån till 4-1. Visserligen reducerade bortalaget i slutet av mellanakten, men när Josefin Wallen satte 5-2-målet i början av tredje var matchen definitivt över.

– Vi var kanske för överlägsna, menar Eriksson.

Siffrorna borde ha varit större, enligt tränaren:

– Vi bommade väldigt många chanser. Vi borde hållit oss kalla, men vi var för överlägsna och då hade vi inte full fokus.

I nästa omgång ställs man mot Västerås IBS, med stjärnan Madelene Backlund i laget. I våras tog Backlund SM-guld med Rönnby. Nu är hon tillbaka i division 2. På lördagen var hon inblandad i tolv av de 13 målen Västerås gjorde mot IBK Köping U. Då krävs full fokus av Per-Olstjejerna.

– Ja, nu har vi två veckor på oss att träna ihop oss, säger Eriksson och fortsätter:

– Det gäller att få stopp på Backlund då.