Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa lite medkänsla!

Det är till stor del tack vare bristen på empati och förståelse för hur det är att leva med varg på landsbygden som problemen kring vargfrågan har uppstått.

Annons
Omdebatterad. Det är klart att folk på landsbygden blir upprörda när ingen lyssnar på dem, framhåller skribenten. Foto: Yvonne Åsell/TT

När jag läser vad Världsnaturfonden, Svenska rovdjursföreningen med flera skriver och när jag hör vad de säger så blir jag mörkrädd. Var har empatin för dem som bor på landsbygden, för de som lever av och med naturen, tagit vägen?

Det är helt enkelt så att den finns inte längre. Det har mycket att göra med att dessa personer inte har djur som går i närheten av fäbodvallar och betar. Dessa människor har inte heller får som går i hagar. De lever knappast av och med naturen.

Det är till stor del tack vare bristen på empati och förståelse för hur det är att leva med varg på landsbygden som problemen kring vargfrågan har uppstått. Det är klart att personer på landsbygden blir förbannade när man inte längre har något att säga till om.

För mig är det en självklarhet att människor måste kunna ha möjligheten att påverka sin situation. I dagsläget går det inte, ingen lyssnar på dem. Mindre grupper som de som bor på landsbygden blir hånade och förbisedda.

Det finns så många personer med dubbelmoral i detta land. Personer som inte tvekar att trycka i sig kött på en restaurang, kött som ofta kommer ifrån en köttindustri som till stora delar är rena djurplågeriet. Sedan har dessa personer mage att säga att de värnar om djur och natur!

Många av dessa personer tycker att jakt är dåligt och att fårägare får skylla sig själva när de finner döda eller halvt döda får.

Att många skyddsjakter på varg i dag blir överklagade och ej genomförs visar också det bristen på både förståelse och empati för de människor som lever med varg. Det räcker i dag oftast inte att man får ett gäng tamdjur vargtagna, det blir överklagat och skyddsjakten avblåses.

Jag talar till er människor där ute som ignorerar dem som ni anser är mindre värda än vargen. Ni måste börja visa empati, respekt samt förståelse för dem som lever av och med naturen. Vakna och sätt er in i deras situation för en stund.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons