Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-silver till Hansdotter

Frida Hansdotters VM inleddes med en rejäl knall. Tillsammans med tre andra svenska åkare tog hon silver i parallelslalom.

Frida Hansdotter var en av sex uttagna åkare i nationstävlingen. Men bara två av tre damer fick köra matcherna, och där var Frida Hansdotter självskriven. TIllsammans med Maria Pietilä Holmer, Mattias Hargin och André Myhrer visade hon att Sverige tillhör världstoppen. Men det började tufft för Frida Hansdotter som förlorade sin första match mot finska Tanja Poutainen. Dock vann de andra svenska åkarna sina matcher och Sverige gick vidare till kvartsfinal mot Kanada. Och nervositeten från Norbergstjejen uteblev.

- Ja, faktiskt. Tanja åkte jättebra. Självklart är det tråkigt att förlora, men samtidigt visste jag att den röda banan inte var lika snabb som den blåa. Det var bra att de andra tog oss vidare, det gav mig en chans till att visa vad jag går för, säger VM-silvermedaljören.

Och väl i kvartsfinalen visade Frida Hansdotter varför hon hade förtjänat en plats i laget – hon vann sin match med hela 96 hundradelars marginal. Vägen till den stora finalen gick sedan via vinst mot Kanada och USA.

- Det var en bra dag rakt igenom. Det gäller att ligga på fullt jäkla ös, men samtidigt vara stabil, säger Hansdotter.

Men väl i finalen väntade hemmanationen Österrike, som hade stöd av över 30 000 åskådare på arenan. Där förlorade Sverige alla sina matcher. Frida Hansdotter hade inte mycket att sätta emot Michaela Kirchgasser i sin match. Men trots att det ”bara” blev VM-silver var det svenska laget nöjt efteråt.

– Alla åkte jättebra. Det är superroligt. Det är väldigt roligt att få visa upp att Sverige är en nation att räkna med. Det är inte alla som har en VM-medalj... 

Tyskland knep bronset efter en otroligt jämn match mot Kanada, där allt avgjordes på bara några hundradelars marginal.

På torsdag fortsätter Frida Hansdotters VM. Då väntar storslalomtävlingen.