Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vodkakvällen blev en dyr resa

Den 35-årige Skinnsbergsbon rundade av dagen och kvällen med att dricka vodka och öl i sådana mängder att han själv kände sig påverkad. Dagen efter satte han sig i bilen för en tur men polisen satte käppar i hjulen för mannens vidare färd.

Händelsen utspelade sig i början av augusti. Dagen efter 35-åringens vodkakväll stoppades han av polis och vid en nykterhetskontroll visade det sig att mannen hade en för hög alkoholkoncentration i blodet. Mannen har i förhör uppgett att han kvällen innan druckit alkohol tills han kände sig full, och skulle det visa sig att han haft mer än 0,2 promille i blodet så skulle han erkänna sig skyldig till rattfylleri.

Mannens provresultat visade att han hade en alkoholkoncentration i blodet på 0,3 promille, och således blev 35-åringens vodkakväll betydligt dyrare än tänkt.

Västmanlands tingsrätt dömer mannen till böter på 11 200 kronor för rattfylleri.