Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VSK-lånen hyllas av Västanfors ledning

Både Martin Flodström och Johan Olsson, Västanfors inlånade spelare från Västerås SK, gjorde bra ifrån sig mot Grängesberg i söndags. Och nu hyllas de av VIF:s assisterande tränare Olle Wiberg.

Båda spelarna gjorde sina första framträdanden i laget och fick rejält med speltid eftersom Anton Mikkonen blev sjuk under söndagsmorgonen och inte kunde spela.

– De skötte sig riktigt bra. Martin är en klasspelare, så är det bara. Han har ett ruskigt driv i åkningen. Han gör de andra spelarna bra också. Det är inte bara att han tar bollen och åker själv, han är med som alla andra, säger Västanfors assisterande tränare Olle Wiberg.

Flodström spelade på mittfältet och stod för två målgivande passningar i 11–3-segern.

– Han missade även två frilägen och skapade mycket framåt. Han skapar mycket tack vare att han har en så sjuk fart framåt. Han tar sig väldigt långt. Precis som Petter Andersson, Fredrik Andersson och Sebastian Lillberg kommer han långt i banan.

19-årige Johan Olsson imponerade också på VIF:s tränarstab. Han matchades både på det defensiva mittfältet och i försvaret.

– Han är en stenhård slitvarg. Han gjorde det riktigt bra på det defensiva mittfältet, säger Wiberg.

Nu har alla tre inlånade VSK-spelare (även Ola Stokke) presenterat sig i VIF-tröjan. Samtliga har imponerat på ledningen och kommer att användas flera gånger under vintern.

– De är väldigt enkla som personer och kommer in bra i gruppen. De är lagspelare, inga som bara kommer hit och ser till sitt eget hus. De tillför något till Västanfors, helt klart.

Hur ofta kommer de att plockas in till matcher?– Vi får prata från match till match. Det beror på hur laget ser ut. Men självklart, om vi har möjlighet att använda dem kommer vi att göra det, säger Wiberg.