Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vurpa stoppade Lindström

Norbergs CK:s Saga Lindström beskrev sig själv som ”ett stort skrapsår” efter den olyckliga vurpan på velodrom-EM i helgen. Och det var också det som satte stopp för högre placeringar.

– Det var i poängloppet som det blev en krasch med tre stycken. Hastigheten ökade, när vi gick in i kurvan gick det väldigt fort. En tjej gick upp till höger eftersom hon inte orkade hålla hastigheten, och då körde hon in i mig. Jag kraschade rakt ner och två bakom mig körde också ihop, säger Saga Lindström och fortsätter:

– Det var jättetråkigt. Mitt hjul gick sönder och jag är just nu ett stort skrapsår. Jag var helt omskakad, mitt styre var helt snett.

Lindström körde ändå upp sig den andra tävlingsdagen och slutade till slut på elfte plats i EM.

– Det känns okej, det är ändå mitt första EM. Jag förlorade många poäng på vurpan. Det känns att jag ligger på samma nivå som de andra tjejerna, jag måste bara

träna på taktiken mer. De andra har tävlat i velodrom länge, de är tuffa.

Var det tuffare än vad du hade tänkt dig?

– Nej, det var faktiskt ungefär som jag hade tänkt mig. Det gick framåt för mig, det var väldigt lärorikt.

Den största bedriften kom i två kilometersloppet, då Lindström putsade sitt personliga rekord med två sekunder och blev åtta.

– Det kändes jätteskönt, säger hon.

För Lindströms del väntar nu en velodromtävling i Tjeckien i augusti.